Zivzik Narları
Unearth Siirt's Ruby Secret: The Majestic Zivzik Pomegranates!
The Zivzik pomegranate (Zivzik narı) provides a livelihood for many villagers and is cultivated with organic farming methods. The Zivzik Narı is in high demand due to its thin husk, distinctive flavour and fragrant aroma. Almost 2,000 tons of Zivzik Narı are harvested in the autumn, in the village of Zivzik (Dişlinar), which gave its name to the fruit, and in the surrounding villages. The fruits are then stored for the winter: the skins become tough, but the seeds ripen into a wonderful sweetness.
Scientists recommend consuming plenty of pomegranates, especially during the winter months when we are at risk for infectious diseases.
Known as the fruit of heaven, pomegranates can be eaten in winter for their health benefits. They are also wonderful in summer as cooling fruit juice or a refreshing cocktail.
The flowers, seeds, juice, and peels of the pomegranate are used medicinally in various mixtures.
Tarih fısıldar, doğa büyüler, maceralar boldur… Eşsiz bir yolculuğa çıkın ve karşılaştırmanın ötesinde deneyimler keşfedin. Türkiye'nin sonsuz harikaları varışınızı bekliyor.
Bir şehri keşfetmenin en keyifli yollarından biri yemek ve içmektir. Bu bölümde, taze, yerel malzemelerle hazırlanan geleneksel yemeklerden modern mutfak kreasyonlarına kadar çok çeşitli lezzetler bulacaksınız. İster sokak yemeği arıyor olun, ister kaliteli bir restoranda enfes bir yemek deneyimi arıyor olun, bu şehir damak tadınızı tatmin edecek birçok seçenek sunuyor.