Yozgat Tandır Kebabı

Savour History, One Bite at a Time: Yozgat's Unrivalled Tandoor Kebab!

Yozgat Tandır Kebabı

Yozgat Tandoor Kebab is recognised as one of the registered geographical indications of Yozgat. Tandoor Kebab is made from the rib and thigh parts of mutton. It is cooked in its large oven called ‘Tandoor’ whose walls are made of bricks. In this brick oven, the meat is left hanging on the stick in a mechanism and attached to the stick with hooks. The wood fire is lit on both sides of the oven and the meat is placed in the middle of the oven. Meats are cooked just with heat and never touch the fire directly - meats drop their excess fat into the chamber below and these are used to dip the pitta to be served alongside the kebab. Yozgat Tandoor Kebab which offers us the purest taste and delicious smell of cooked meat becomes indispensable with the soft Turkish delight it leaves in the mouth.

Çevrenizdeki deneyimleri keşfedin

Tarih fısıldar, doğa büyüler, maceralar boldur… Eşsiz bir yolculuğa çıkın ve karşılaştırmanın ötesinde deneyimler keşfedin. Türkiye'nin sonsuz harikaları varışınızı bekliyor.

Mutfak Lezzetlerini Keşfedin: Lezzetin Gelenekle Buluştuğu Yer

Bir şehri keşfetmenin en keyifli yollarından biri yemek ve içmektir. Bu bölümde, taze, yerel malzemelerle hazırlanan geleneksel yemeklerden modern mutfak kreasyonlarına kadar çok çeşitli lezzetler bulacaksınız. İster sokak yemeği arıyor olun, ister kaliteli bir restoranda enfes bir yemek deneyimi arıyor olun, bu şehir damak tadınızı tatmin edecek birçok seçenek sunuyor.