zeytin

Experience the Liquid Gold of Muğla: Unveil the Mystery of Timeless Olive Groves

zeytin

Olives are an essential element of the Aegean cuisine. Whether as the centre piece of the breakfast table or the base of olive oil, olives are an ever present! Marmaris is typical of the region in that it boasts many elaborate olive oil dishes, as examples, Kabak Çiçeği Dolması (stuffed marrow blooms), Şevket-i Bostan and samphire. Şevket-i Bostan (Holy thistle) is a local herb, popularly used in the region. It is a type of plant with the root and the stem part are all edible. Şevket-i bostan has been used by herbalists since the 1500’s for alternative herbal treatments. Magnesium, calcium, and iron minerals are very rich in this herb which can be consumed cold as a salad with olive oil or cooked with chunks of lamb meat.

Çevrenizdeki deneyimleri keşfedin

Tarih fısıldar, doğa büyüler, maceralar boldur… Eşsiz bir yolculuğa çıkın ve karşılaştırmanın ötesinde deneyimler keşfedin. Türkiye'nin sonsuz harikaları varışınızı bekliyor.

Mutfak Lezzetlerini Keşfedin: Lezzetin Gelenekle Buluştuğu Yer

Bir şehri keşfetmenin en keyifli yollarından biri yemek ve içmektir. Bu bölümde, taze, yerel malzemelerle hazırlanan geleneksel yemeklerden modern mutfak kreasyonlarına kadar çok çeşitli lezzetler bulacaksınız. İster sokak yemeği arıyor olun, ister kaliteli bir restoranda enfes bir yemek deneyimi arıyor olun, bu şehir damak tadınızı tatmin edecek birçok seçenek sunuyor.